הקלטת הרצאה אינטרנטית
בנושא:
"צריכת יוד בתקופת ההורות
ושיקולי תזונה לשיפור הבריאות"
מרצה: דר' יניב עובדיה, תזונאי לבלוטת התריס
ההרצאה בחסות מועצת החלב
על ההרצאה:
עד כמה נפוצות מחלות בבלוטת התריס? מדוע יותר בנשים? מה הקשר ליוד? באילו מזונות הוא נמצא בעיקר? מהי חשיבותו לפיריון, מהלך ההיריון והנקה? מתי ואיך הוא עלול להזיק? מדוע?
על שאלות אלו ואחרות ננסה לענות ולתת תיאור מקרה מעניין.
ההרצאה מזמינה אותנו אל מאחורי הקלעים של ההמלצות לצריכת יוד נאותה בשלבי ההוֹרוּת השונים, ומבליטה עד כמה משונה היא העלילה, כמה בלתי צפויים השחקנים, וכמה חשוב לבחון כל מקרה לגופו. ההרצאה מקנה ידע עדכני אודות הקשר בין יוד לבלוטת התריס ומדגישה את תפקיד התזונאיות/ים-דיאטניות/ים קליניות/ים בהקטנת סיכון להפרעות בבלוטת התריס בגיל הפוריות, במהלך ההיריון ואף לאחר מכן.
על המרצה:
דר' יניב עובדיה
תזונאי-דיאטן קליני מוסמך, בוגר תואר שלישי (בהצטיינות) במסלול הישיר במעבדה לתזונה ומדעי המח ובית הספר המתקדם ללימודי סביבה שבאוניברסיטה העברית בשיתוף עם 'מכבי שירותי בריאות' והמעבדה לתזונת האדם במרכז הטכנולוגי בציריך, שוויץ.
כיום הוא עוסק באבחוני וייעוצי תזונה לבלוטת התריס, חוקר במוסדות רפואיים ואקדמיים את הקשר בין התזונה לבלוטת התריס ובריאות הציבור.
מרצה ומדריך בתחום תזונה ובלוטת התריס בכנסי תזונה, סביבה, רפואה, ובריאות הציבור. משמש כדיאטן מחקר במרכז הרפואי אוניברסיטאי "ברזילי", אשקלון.
אחד מיוזמי פיתוח המבדק הדיגיטאלי הראשון לאבחון תזונת יוד בנשים בגיל הפוריות. שותף פעיל בביצוע, כתיבה ופרסום מחקרים ומאמרים מדעיים בתחומי תזונה, סביבה ובלוטת התריס.
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר